Новини и съобщения

10.03.2018 - Проведе се състезание по електроника  Сподели във Facebook
На 08.03.2018г. В ПГЕХТ „Проф Асен Златаров” гр.Плевен се проведе Национално състезание по електроника „Светът е електроника”. Участваха ученици от ПГЕХТ „Проф Асен Златаров” гр.Плевен, ПГМЕТ гр. Пазарджик, ПГЕА гр. София, ПГЕ „Джон Атанасов” гр. Стара Загора, ПГМЕТ гр.Ловеч, ПГМЕЕ гр. Бургас, ПГБТ гр Пловдив.
В първа възрастова група 9-10 клас на първо място се класира отборът на ПГЕХТ „Проф Асен Златаров” гр.Плевен с участници Петър Петров и Веселин Чобанов, на второ място се класира отборът на ПГМЕТ гр. Пазарджик, на трето място се класира отборът на ПГМЕЕ гр. Бургас. Във втора възрастова група 11-12 клас на първо място се класира отборът на ПГЕХТ „Проф Асен Златаров” гр.Плевен с участници Владимир Куцинов и Владислав Тенев, на второ място се класира отборът на ПГМЕТ гр. Пазарджик, на трето място се класира отборът на ПГЕА гр. София.
28.02.2018 - Обучение по Дигитални компетентности  Сподели във Facebook
На 23 и 24 февруари 2018 година се проведе обучение по програма „ДИГИТАЛНИ КОМПЕТЕНТНОСТИ ЗА ПЕДАГОГИЧЕСКИЯ СПЕЦИАЛИСТ“. Участниците в обучението се запознаха с различни софтуерни приложения, техните функции и ефективното им използване в образователна среда. Запознаха се с пакета Office 365 и образователната платформа Moodle. В обучението взеха участие учители от Нова Загора, Бургас, Пазарджик, Габрово, Пловдив, Сливен и Плевен.


26.05.2017 - Научна конференция TechCo-Lovech 2017  Сподели във Facebook


10.05.2017 - Проведе се среща на асоциацията  Сподели във Facebook03.05.2017 - Среща на членовете в гр. Пловдив  Сподели във Facebook


24.02.2017 - Открит урок  Сподели във Facebook
На 22.02.2017 година от 13.30 часа в ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ - Плевен в лаборатория 06 по Компютърна техника и технологии се проведе открит урок на тема: „Импулсни захранващи устройства за РС, мобилни компютри и монитори“.Урокът беше представен от инж. Боруш Сагунов с ученици от 11 в клас специалност „Компютърна техника и технологии“ в час по Процесори, памети и дънни платки за РС - учебна практика.На урока присъстваха Директора на училището – г-н Калин Йончев, заместник- директорите г-жа Валентина Гатева и г-н Венелин Вътков и учители от общообразователния и професионалния цикъл. Гости на урока бяха и учители от професионални гимназии, членове на Асоциацията на професионалните гимназии по електротехника, електроника и компютърни технологии.Открития урок беше наблюдаван с интерес от доц. Кукинска – завеждащ катедра КСТ в ТУ Габрово и доц. Симеонов - преподавател по КТ. На открития урок присъстваха представители на Технически Колеж - Ловеч доц. Пенчо Пенчев – директор на колежа, гл. асистент Даниел Ангелов и гл. асистент Милко Дочев.Учениците от 11 в клас се запознаха с устройството, принципа на действие и характеристиките на импулсните захранващи блокове (ИЗБ). По време на практическото занятие учениците измерваха работните напрежения и изчисляваха общата мощност на предоставените им ИЗБ. За окачествяването на ИЗБ учениците работиха с мултицети и цифрови тестери. Учениците получиха много добри резултати от измерванията. Практическото занятие завърши с анализи и изводи за най-честите проблеми, които възникват при експлоатацията на ИЗБ.

20.11.2016 - Качена е форма за регистрация за курс  Сподели във Facebook
Днес е качена форма за регистрация, намираща се на бутон: Регистрация за участиe. Чрез него може да се регистрирате за участие в курс за методика за изработване на тестове по Професионална квалификация.

23.04.2016 - Работна среща ДОИ  Сподели във Facebook
На 21 април 2016 година в ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ - Плевен се проведе работна среща на представители на Асоциацията на професионалните гимназии по електротехника, електроника и компютърни технологии (АПГЕЕКТ). Обсъждани бяха предложения за промени в ДОИ, във връзка с новите технологии в областта на компютърната техника и технологии.

Групата предложи на 27 и 28.06.2016 година да се проведат работни срещи по професионални направления:

1. За всяка професия да се изработят тестовете за ДКИ.
2. За всяка професия да се дискутира актуалността на учебните програми.

 

15.04.2016 - Работна среща ДКИ  Сподели във Facebook
На 14 април 2016 година в ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ - Плевен се проведе работна среща на представители на Асоциацията на професионалните гимназии по електротехника, електроника и компютърни технологии (АПГЕЕКТ). Обсъждан беше начина на провеждане на ДКИ. Групата предложи изпита за придобиване на професионална квалификация от учебната 2016/2017 година да се провежда под формата на тест. Обобщиха се изискванията за изработване на тестовете за ДКИ.


 


Следваща страница